TJ Slavoj Plzeň

Vzpírání

A. K. Žižka
2021 | 2020 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | starší historie | videa

Vedení oddílu:
předseda: Mgr. Michal Šváb - svab.masna@seznam.cz
1. místopředseda: JUDr. Jan Špeta
2. místopředseda: Ing. Pavel Kuděj
ekonom: Doc. Dr. Ing. Jiří Flajtingr
šéftrenér: Milan Matějovský

šéfmasér: Bohdan Dolenský

kontakty:
šéftrenér: Milan Matějovský - tel.: 737 591 812
trenér žen a juniorek: Jan Balogh - tel: 604 249 177
instagram: weightlifting_slavojplzen1899

Dobřanské pivo Bronco 7 Trampota MVM Metal




















Grand Prix Slavoj Plzeň 1899

Grand Prix Slavoj Plzeň 1899 skončila úspěchem našich borců. Získali jsme 3 stříbrné a 4 bronzové medaile napříč váhovými kategoriemi. V dresu našich vzpěraců se objevili i nováčci, a při účasti českých reprezentantů se neztratili. Soutěž byla slavnostně zahájena předsedsedkyní TJ paní Ing. Pavelkovou.

Martin Červený úspěšně složil rozhodcovské zkoušky Českého svazu vzpírání. Gratulujeme.

Mistrovství ČR mužů a žen ve znamení bombastického úspěchu! Jan Balogh a Jan Gruszka získali ve svých váhových kategoriích bronzové medaile! Martina Boulová po velikém boji obsadila čtvrté místo.



Máme nová tréninková prkna a vyrážecí stojany! Velké poďěkovaní patří vedení celé TJ a všem, kteří se na realizaci obnovy vzpěračské haly podíleli.

Vzpěrači v domácí hale vynikajícím způsobem bojovali ve třetí lize. Za "slavojácké béčko" nastoupili dva noví borci Šindler a Michel, které doplnili Červený, po zranění se vracející Adamišin, nadějný junior Jakub Rybáček a jeho nestárnoucí otec Michal.







Juniorský vzpěračský tým obsadil v posledním kole české části ligy 4. místo, přičemž na druhou příčku ztratil opravdu pověstný kousek, když jako nováček dokázal porazit mnohem zkušenější oddíly. Tým pod vedením trenérů Špety a Rybáčka st. závodil ve složení Hajšman, Kanaloš, Pšenička, Lhoták, Rybáček ml. a Podoba. V celé sezóně kluci bojovali ve stejné sestavě, kdy v prvním kole ještě nastoupil Jan Fiala a na trenérských postech se ještě objevili pánové Kuděj, Matějovský a Šváb.

Vzpěračka Martina Boulová, úřadující vítězka Masters games, Mistryně ČR a národní rekordmanka, v ligové soutěži hostující za BC Praha s tímto týmem celkově zvítězila a bude v kvalifikaci bojovat o postup do nejvyšší ligové soutěže!


Je to tam. Ligový tým našich vzpěračů po vynikajícím druhému místě v závěrečném kole udržel ligovou příslušnost. Všichni borci bojovali nad hranicí svých možností, což bylo okořeněno osobními rekordy. Poděkování patří za celou sezónu všem členům oddílu. Tým startoval ve složení Balogh Jan, Podoba, Bocek, Hulevskyi, Gruszka a Kuděj, pod vedením trenérů Matějovského a Švába.


Vážení sportovní přátelé, chceme Vás informovat, že vzpěrači jsou také na Instagramu: weightlifting_slavojplzen1899

Jan Hajšman v osobních rekordech obsadil na Mistrovství České republiky do 17 let ve váhové kategorii do 73 kg vynikající 5. místo a navázal tím na úspěchy "masňáckého" mládežnického vzpírání. Gratulujeme.

Vzpěrači zahájili podzimní část sezóny na Memoriálu Karla Hofmana v Meziboří. V soutěži získaly tři medaile a dva cenné poháry! Výkon navíc podtrhli osobními rekordy. Pod vedením trenéra Matějovského startovali junioři Lhoták, Kanaloš, Hajšman, Podoba a Masters Kuděj.


Vzpěrači dál září! Závodník mužského ligového týmu, zároveň i juniorského ligového, Ladislav Podoba, získal na Mistrovství České republiky juniorů do 20 let ve váze do 73 kg bronzovou medaili, a navázal tím na naše vždy úspěšné mládežnické vzpírání.

Obrovský úspěch pro naši tělovýchovnou jednotu přinesl vzpěračský republikový šampionát veteránů v Holešově. Mistry České republiky se stali BOULOVÁ, KOVÁŘÍK a MATĚJOVSKÝ. Bronzovou medaili získal LUČAN.

Juniorští vzpěrači bojovali v dalším kole juniorské ligy. V týmu se vynikajícím způsobem uvedl nový borec Michal Pšenička. Pod vedením trenérů Matějovského a Špety v týmu dále nastoupili Hajšman ml., Lhoták, Kanaloš, Rybáček ml. a Podoba. Většina závodníků si vytvořila osobní rekordy a svými výkony upevnila týmu čtvrté místo v probíhajícím ligovém ročníku.

Záložní vzpěračský tým mužů pokračoval v trendu nasazování juniorů do mužských soutěží a tak se v 1. kole III. ligy v Rotavě objevili v "masňáckem" dresu Jáchym Lhoták a Jan Hajšman, které doplnili Martin Červený, Jan Špeta, Michal Rybáček a Michal Šváb, které ligovými boji vedl pan trenér Milan Matějovský.



Vzpěrači obsadili ve II. lize 5. místo. Tým mužů "A" jako domácí pořadatel v oslabené sestavě pod vedením Jana Špety a Karla Vejvody vynikajícím způsobem reprezentoval v ligových bojích. Startovali Balogh Jan, Bocek, Rybáček jun., Podoba, Krastev a Kuděj. Potěšitelný je i fakt, že v týmu mužů startovali i dva naši junioři.


Junioři vzpěračského oddílu obsadili v 1.kole české části vynikající 4.místo, přičemž na bronzovou pozici mnoho neztratili. Tým nastoupil pod vedením trenérů Matějovského a Kuděje ve složení: Podoba, Lhoták, Fiala, Hajšman jun., Kanaloš a Rybáček jun.

Vzpěračští junioři jsou pod vedením trenéra Milana Matějovského v přípravě na blížící se juniorskou ligu v Teplicích. Z levé strany sedící Lhoták, Kanaloš, Fiala, horní řada Podoba a Hajšman, chybí Rybáček jun.

zpět na hlavní stránku